Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، امسال بحث بیمه کارگران ساختمانی، وارد مرحله تازه‌ای شده است؛ سامانه خدمات رفاهی ایرانیان و دولت الکترونیک، بیمه‌رسانی به کارگران را متحول کرده‌است.

از ابتدای سال جاری از کارگران ساختمانی خواسته شد که در سامانه خدمات رفاهی ایرانیان ثبت نام کنند. پس از ثبت نام، دو مرحله پالایش، یکی خودکار توسط بانک اطلاعاتی ایرانیان و دیگری هوشمند توسط انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی باید انجام شود تا مشخص شود که متقاضیِ بیمه، حتما، کارگر شاغل در بخش ساختمان است و پس از آن، برای دریافت بیمه به تامین اجتماعی معرفی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انجمن‌های صنفی با سرعت عمل کنند

هادی ساداتی، نایب رئیس کانون سراسری کارگران ساختمانی کشور در ارتباط با این سامانه و مراحل بیمه شدن کارگران ساختمانی می‌گوید: پالایش کارگران در کل کشور دارد انجام می‌شود، ابتدا در استان مازندران به عنوان پایلوت انجام شد اما در سال جدید در همه کشور، این سامانه و مراحل پالایش، در حال انجام است.

ساداتی با بیان اینکه ثبت نام در سامانه تمام شده و اتمام پالایش به سرعت عمل انجمن‌های صنفی بستگی دارد، می‌گوید: بعضی از انجمن‌ها در پالایش شرایط مطلوبی دارند، اما برخی دیگر، یک مقداری کُند هستند؛ انجمن‌های صنفی باید در کار پالایش و احراز اشتغال کارگران ساختمانی تعجیل کنند تا کارگران به زحمت نیفتند.

بیش از ۷۰۰۰ کارگر پالایش قطعی شدند

در ادامه، رئیس کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان مازندران از پالایش قطعی بیش از ۷۰۰۰ کارگر ساختمانی در سال جدید خبر می‌دهد و معتقد است: اگر انجمن‌ها پالایش را سریع‌تر انجام دهند تا پایان سال، درصد بالایی از متقاضیان بیمه، صاحب دفترچه خواهند شد.

به گفته ساداتی، این ۷۰۰۰ نفر به سازمان تامین اجتماعی معرفی شده‌اند و تعداد زیادی از آن‌ها پس از کنترل سخت‌افزاریِ اطلاعات و انجام مراحل کلینیکی و پاراکلینیکی، صاحب دفترچه بیمه شده‌اند.

اینترنت در شهرستان‌ها کند است و کار با آهستگی پیش می‌رود

ساداتی، کُندی اینترنت و مشکلات ارتباطاتی در فضای مجازی را یکی از دشواری‌های کار می‌داند و می‌گوید: در برخی شهرستان‌ها، گاهی اینترنت برای یک شبانه‌روز یا بیشتر قطع می‌شود و طبیعی است که در این مدت، نمی‌توان پالایش کارگران را انجام داد.

به گفته ساداتی، گاهی حتی خود سامانه هم دچار مشکلات و قطعی می‌شود که این مساله، کار انجمن‌های صنفی را تا چند ساعت و حتی تا یک شبانه‌روز و بیشتر با اخلال مواجه می‌کند.

عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران سراسر کشور اما معتقد است: سامانه خدمات رفاهی و بهره‌بردن از امکانات آن برای بیمه کردن کارگران ساختمانی، کاری جدید از دولت الکترونیک و یک گام به جلو است و قطعا مشکلات و فراز و فرودهایی هم دارد که باید حل شود.

سهمیه‌بندی بیمه دیگر مفهومی ندارد

چالش دیگری که در سالهای اخیر مطرح بوده، بحث سهمیه‌بندی بیمه کارگران ساختمانی است. انجمن‌های صنفی و فعالانِ کارگران ساختمانی همواره با سهمیه‌بندی بیمه مخالف بوده‌اند؛ چراکه به زعم آن‌ها همه واجدین شرایط بایستی بیمه شوند.

حالا با وجود سامانه خدمات رفاهی ایرانیان، به نظر می‌رسد این مشکل نیز حل شده‌است؛ به گفته ساداتی با بهره‌گیری از سامانه، دیگر بحث سهمیه بندی منتفی است و همه واجدان شرایط بیمه می‌شوند.

او می‌گوید: در بخشنامه ۷. ۷ که اردیبهشت ماه توسط مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شد، اسمی از سهمیه‌بندی بیمه نیامده و در کل همه کسانی که در سامانه ثبت نام کرده‌اند، اگر مراحل پالایش را موفقیت آمیز طی کنند، بیمه می‌شوند؛ پس سهمیه‌بندی امسال دیگر مفهومی ندارد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۱۶۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی گفته سه‌جانبه‌گرایی در حقوق کارگران باید حذف شود؟ | حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، صولت مرتضوی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره اصلاح حقوق کارگران، اظهار کرد: چه کسی گفته سه‌جانبه‌گرایی در حقوق کارگران باید حذف شود؟ تحت هیچ شرایطی سه‌جانبه‌گرایی حذف نمی‌شود. موضوعی را نمایندگان کارگران مطرح می‌کردند که اساساً در طول دوران، جانب کارفرمایان از سوی شورای عالی کار گرفته می‌شود و ما گفتیم به خاطر اینکه چنین شبهه‌ای پیش نیاید، خیلی بهتر است که کار را به مجلس بسپاریم که نمایندگان آحاد مردم آنجا حضور دارند و تعداد قابل‌توجهی از نمایندگان نیز کارگر هستند و راحت‌تر می‌توانند نیازها را بررسی کنند.

وی افزود: در جلسه قبل گفتم که در روز کارگر برخی نمایندگان کارگران از رئیس‌جمهوری درخواست کردند وزیر کار از پیشنهادی که داده است عدول کند. رئیس‌جمهوری به من اشاره‌ای کرد که آن را دستور تلقی کردم و موضوع اصلاح ماده ۴۱ قانون کار را از دستور کار خارج کردیم.

واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس صحت دارد؟ | توضیحات مهم سخنگوی دولت

وزیر کار تاکید کرد: حداقل حقوق و دستمزد را در شورای عالی کار تصویب کردیم و تغییری در حداقل حقوق و دستمزد ایجاد نمی‌شود و برای سال آینده تصمیمات لازم اتخاذ می‌شود.

وی با بیان اینکه حقوق بازنشستگان کشوری طبق قانون افزایش یافت، ادامه داد: برای بازنشستگان تامین اجتماعی هم براساس مصوبه شورای عالی کار، ابلاغ و احکام اصلاح شدند و از این ماه به مرور پرداخت خواهند شد.

مرتضوی با اشاره به اقدامات وزارت کار برای ایجاد اشتغال، گفت: سال قبل حدود ۳۰۰ هزار کارجو در سامانه مربوطه ثبت‌نام کردند که تعداد قابل‌توجهی از آنان با همین سامانه جذب بازار کار شدند. کارخانه‌ها و کارفرمایان هم در آن سامانه ثبت‌نام کردند که متأسفانه متناسب با نیاز آنان نتوانستیم کارگران را هدایت کنیم و کارگران نخواستند که در آن مشاغل حضور پیدا کنند. امسال هدف‌گذاری افزایش یافته است و روی ۴۰۰ هزار نفر هدف‌گذاری کردیم که امیدواریم بتوانیم آن را محقق کنیم.

توضیحات مهم درباره برنامه دولت برای تعیین حقوق کارگران | در دولت های گذشته جرأت انتشار نام ابربدهکاران مالی وجود نداشت

وی با تاکید بر اینکه سیاست دولت این است که طرح کالابرگ تداوم پیدا کند، یادآور شد: لازم است ارزیابی مقدماتی از عملکرد سه‌ماهه داشته باشیم و گردش کاری را تنظیم کنیم و حتماً در مراجع تصمیم‌گیری بررسی شود. آنچه من اطلاع دارم این است که سیاست دولت به طور اجمالی تداوم این طرح است.

مرتضوی همچنین دهک‌بندی‌های یارانه را قابل‌اصلاح دانست و اظهار کرد: سامانه‌ «پایگاه رفاه ایرانیان» شاخص‌هایی برای دهک‌بندی‌ها تعریف کرده است و امکان دارد کسی از دهک چهار به دهک پنج ارتقا یابد و بالعکس. این سامانه همواره قابل بروزرسانی است. هر شش ماه یکبار بازآفرینی می‌شود و دهک‌بندی‌ها اصلاح می‌شود. اگر کسی به دهک‌بندی اعتراض دارد می‌تواند از طریق سامانه‌های متعدد این اقدام را انجام دهد تا نتایج بررسی به وی اعلام شود.

کد خبر 850395 منبع: ایسنا برچسب‌ها وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی کارگران حقوق و دستمزد خبر مهم دولت یارانه

دیگر خبرها

  • مرتضوی: حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • بیمه و مسکن از مهمترین دغدغه‌های کارگران است و باید دولت نسبت به آن اقدام جدی کند
  • دهک بندی ها ۶ ماه یک بار بازبینی می شوند
  • وزیر کار تکلیف افزایش حقوق کارگران را روشن کرد
  • چه کسی گفته سه‌جانبه‌گرایی در حقوق کارگران باید حذف شود؟ | حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • توضیحات وزیر کار درباره اصلاح حقوق کارگران
  • آخرین خبرها از اصلاح حقوق کارگران
  • سهم ۴درصد بیمه مشاغل سخت و زیان آور کارگران شهرداری پرداخت شود
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • خانه‌دار شدن کارگران واجد شرایط استان یزد با تسهیلات ارزان قیمت